Toezicht Festival header

Toezichtfestival 2023 - 20 juni
Theater Gooiland Hilversum

Over grenzen

Op dinsdag 20 juni organiseert de Inspectieraad voor alle toezichthouders van de overheid het Toezichtfestival 2023. Ook dit jaar is dit een festival door, voor en mét toezichthouders. Hoofdthema is Over grenzen: Wanneer en hoe stap je over grenzen heen voor onderlinge samenwerking en het publieke belang? En ook: hoe helpen de grenzen van het wettelijk kader wel of niet in je werk? In Theater Gooiland in Hilversum zetten we het toezicht deze dag letterlijk in de schijnwerpers: de locatie is namelijk helemaal in de sfeer van radio en televisie.

Het veelzijdige programma staat vanaf vandaag online.

Volop keuze

Tijdens de plenaire aftrap delen enkele inspecteurs-generaal en directeuren hun ervaringen met het thema Over grenzen waarbij de zaal wordt uitgenodigd hierop te reflecteren. Daarna kun je aan de hand van het blokkenschema je eigen festivaldag samenstellen: slenter op je gemak over het Inspiratieplein, maak je keuze uit de bijna veertig deelsessies en neem de tijd om bij te praten met de collega's die je al lang niet hebt gezien.

Volg bijvoorbeeld een sessie over quantumtechnologie of over ChatGPT, onderzoek hoe je burgers kunt betrekken bij toezicht of leer wat je als toezichthouder kunt doen in een crisissituatie zoals afgelopen zomer met de noodgedwongen buitenslapende asielzoekers in Ter Apel. Bezoek op het Inspiratieplein een heuse waarzegster en kijk je ogen uit bij de live demonstratie van het Satellietdataportaal. De keuze is geheel aan jou!

We sluiten de dag traditiegetrouw af met een borrel.

  
 

 
Programma 
09.00 - 10.00 uur inloop en registratie
10.00 - 11.00 uur plenaire opening
11.15 - 16.15 uur deelsessies (van 12.15 tot 13.15 uur lunch)
16.15 - 17.30 uur plenaire afsluiting en borrel

Klik hier voor het totale overzicht van alle deelsessies.

Chats