Toezichtfestival 2022 header

Toezichtfestival 2022 16 juni
Fort Altena Werkendam

Roze brillen en blinde vlekken

Na de digitale editie van november 2020, was het op 16 juni 2022 weer tijd voor een live Toezichtfestival! Hoofdthema van de dag is Roze brillen en blinde vlekken: welke mooie ontwikkelingen, nieuwe kansen én risico's zijn er als we kijken naar de maatschappelijke verwachtingen van toezicht en het publiek vertrouwen in de overheid. De locatie was verfrissend anders: Fort Altena aan de A27 vlak bij Gorinchem. Het was ook dit keer weer een festival door, voor en mét alle toezichthouders.

We kijken met veel plezier terug op een inspirerende dag! De foto's en beschikbare presentaties van deelsessies zijn inmiddels op de site terug te vinden.

Thema
Het hoofdthema van het Toezichtfestival 2022 is Roze brillen en blinde vlekken. Zaken als de kindertoeslagenaffaire hebben het vertrouwen in politiek en overheid geschaad. De uitdaging is om dat vertrouwen terug te winnen. Door veel transparanter te werken en het belang van burgers altijd goed in het oog te houden. Toezicht kan daar vanwege zijn rol en positie op een bijzondere manier aan bijdragen. Welke kansen en risico's liggen er voor toezicht? Als het gaat om innovatieve technieken en de verdere ontwikkeling van het vak, maar ook om meer en beter contact met de samenleving en de positie van toezicht in de ogen van de politiek.

Programma
Hieronder kan je per thema alle programmaonderdelen terugvinden. 

09.00 - 10.00 uur inloop en registratie
10.00 - 16.00 uur deelsessies (van 12.30 tot 13.30 uur lunch)
16.15 - 17.00 uur plenaire afsluiting met o.a. de uitreiking van de juryprijs en de publieksprijs Verkiezingen Handhaving en Toezicht en het afscheid van Jan van den Bos als voorzitter van de Inspectieraad.
17.00 - 18.00 uur borrel 

Chats