Kunt u dit bericht niet goed lezen, klik dan hier.
 
Toezichtfestival 2022 header
 
 

Toezichtfestival 2022 | 16 juni Fort Altena 


Roze brillen en blinde vlekken

Na de digitale editie van november 2020, is het op 16 juni 2022 weer tijd voor een live Toezichtfestival! Hoofdthema van de dag is Roze brillen en blinde vlekken: welke mooie ontwikkelingen, nieuwe kansen én risico's zijn er als we kijken naar de maatschappelijke verwachtingen van toezicht en het publiek vertrouwen in de overheid. De locatie is verfrissend anders: Fort Altena aan de A27 vlak bij Gorinchem. Maar ook dit keer wordt het een festival door, voor en mét alle toezichthouders.

Een festival door, voor en met toezichthouders
Het festival is van jou! Want jij bent niet alleen deelnemer, maar ook medeprogrammamaker. Jij bent namelijk meer dan welkom om een actieve bijdrage te leveren. Dat kan voor een kleine groep van tien deelnemers zijn, voor honderd of ergens daar tussenin. Liefst wel in een creatieve vorm: een spel, een debat, rollenspel of interactieve workshop of presentatie. Je kunt zelfs talenten delen die los staan van je dagelijks werk maar die collega's wel kunnen inspireren. Denk aan meditatie, schrijfkunst of samen een kunstwerk of muziek maken. Streven is om op het festival zowel hoofd, handen als hart aan het werk te zetten.

Thema
Het hoofdthema van het Toezichtfestival 2022 is Roze brillen en blinde vlekken. Zaken als de kindertoeslagenaffaire hebben het vertrouwen in politiek en overheid geschaad. De uitdaging is om dat vertrouwen terug te winnen. Door veel transparanter te werken en het belang van burgers altijd goed in het oog te houden. Toezicht kan daar vanwege zijn rol en positie op een bijzondere manier aan bijdragen. Welke kansen en risico's liggen er voor toezicht? Als het gaat om innovatieve technieken en de verdere ontwikkeling van het vak, maar ook om meer en beter contact met de samenleving en de positie van toezicht in de ogen van de politiek.

Kriebelt het? Dien een voorstel in!
Heb jij iets wat je wilt delen op het festival? Een succesvolle nieuwe aanpak? Een verfrissend inzicht? Een verrassende ervaring of een onverwacht talent? Bedenk er een passende vorm bij en dien je voorstel in vóór 13 maart 2022.

Let op: voorstellen met een commercieel karakter of van een commerciële organisatie worden bij voorbaat afgewezen.

Muzikale bijdrage
Ben je muzikaal en wil je tijdens ontvangst, pauzemomenten en/of de borrel een muzikale bijdrage leveren? Je bent van harte welkom!

Stuur een mail naar sanne@spitz.nu?, dan kijken we samen naar een passende invulling.

De Programmaraad beslist
De programmaraad, vertegenwoordigd door verschillende toezichthoudende organisaties, zal uit de ingediende voorstellen het uiteindelijke programma samenstellen. Indien je voorstel onderdeel wordt van het festivalprogramma, ontvang je hierover tijdig bericht. Samen met jou zorgen we voor de juiste faciliteiten om het onderdeel op de dag zelf tot een succes te maken! 

Afbeelding Toezichtfestival 2022

button-6

 
 
Toezichtfestival 2022 footer

Klik hier om u af te melden voor alle e-mails m.b.t. Toezichtfestival 2022.